Dorthes brune kager 
Denne opskrift stammer fra min mormors håndskrevne kogebog. Hvornår hun har skrevet den ved jeg ikke, men i bogen er der også opskrift på hvorledes man laver erstatningsmarcipan og sæbe, så jeg vil tro hun har skrevet den omkring 2. Verdenskrig. 
  1/4 kg Smør
1/4 kg Melis
125 g Sirup
1/2 kg Mel
3 Theske Kanel
1/2 Theske Nellikke
1/2 Theske Ingefær
1 Theske Kardemomme
200 g hele Mandler
Sukat
Pommeransskal
7 g Potaske (ca. = 3 flade Theske)
Sirup, Melis og Smør bringes til Kogepunktet. Potasken slemmes op i kogende Vand kommes i sammen med Krydderier. 1/2 kg Mel og de hele smuttede mandler æltes i.
Æltes og rulles i 2 Pølser som rulles til de er kolde og pænt runde.
Skæres papirtynde paa brødmaskine. Bages 4 - 5 Min.
Hurtige - nemme og smelter paa Tungen.

 


 

For at kunne skære brunkagedejen ud i papirstynde skiver er det nødvendigt at dejen er kold, men alligevel ikke for kold - og så at den bliver skåret på en gammeldags rugbrødsskærermaskine.  Den snitter mandlerne over i fint tynde skiver, og selv folk med svagelige tænder kan spise disse brunkager!!