Fiskesuppe

Ingridienser:
  • Torskehoved, finner og rygben til sautering
  • Et løg
  • ½ rød peber
  • en dusk bredbladet persille
  • 10 cm porretop
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ca. 3 dl. muslingefont
  • 1/4 l piskefløde
 
  • En torskefillet (ca 400 g)
  • En tomat
  • Seks fed hvidløg
  • 100 g selleri
  • en afskallet citron
  • to spsk. koncentreret tomatpuré
  • en dl. hvidvin
Sauter hoved finner og rygben i olivenolie sammen med grøntsagerne i ca 10 min.
Dernæst hældes hvidvinseddike, hvidvin, muslingefont og tomat i og det hele koger i ca 15 min.
Grøntsager, hoved og ben sigtes fra, og suppen koges lidt ind under tilsætning af piskefløden.

Mens suppen koger ind deles torskefileten  i fire stykker og sættes i en 1800 varm ovn i en smurt fad.
Efter 7 - 8 minutter tages torsken ud og skindet fjernes.

De fire stykker torsk lægges i hver sin dybe tallerken og suppen hældes over.

Server - og spis brød til.