Gazpacho
(6 – 8 personer)

Kold andalusisk tomatsuppe serveres med tilbehør af løg, agurk og peberfrugter samt brødcrutoner og evt. hakket æg.


Ingredienser:
1 kg velmodne bøftomater i kvarte
1 ½ dl afskorpet daggammelt smuldret franskbrød
½ flækket udkernet agurk
½ udkernet og hakket grøn peberfrugt
2 – 3 fed knust hvidløg
6 spsk. god olivenolie
½ dl tør sherry
½ - 1 liter grøntbullion
Salt peber

Tilbehør:
1 rødløg
½ udkernet agurk
½ peberfrugt i tern
Evt. et hakket hårdkogt æg
Brødcrutoner


Bland tomater, brødkrumme, den udkernede agurk i mindre stykker, peberfrugt samt hvidløg. 

Hæld olivenolie og sherry over

Hæld boullionen på og lad det trække kølig i en times tid eller to.

Blend grøntsagerne og spæd yderligere med boullionen til man har den ønskede konsistens.

Smag til med salt og peber og lad suppen trække køligt indtil den skal serveres (evt. trække natten over)

Server den kolde suppe med tilbehøret