Jordskoksuppe

Jordskokker har en sart og delikat smag, næsten ligesom artiskokker. Smagen kommer virkelig til sin ret i denne lækre suppe. God både til hverdag og gæster.

Ingredienser:
1/2 kg jordskokker
250 g kartofler
2 forårsløg

Lidt revet peberrod
1 spsk. olivenolie
1 l grøntsagsbouillon
2 dl piskefløde
salt og peber
1 bundt persille

Pynt:

Det grønne fra foråsløgene

Lidt hakket persille

Lidt revet peberrod

 

Tilbehør:
brød

 

 Fremgangsmåde:
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i skiver. Hak løget fint. Riv lidt peberrod. Varm olien i en gryde og sautér grøntsagerne i ca. 2 min.Tilsæt bouillon og kog suppen under låg ved svag varme i ca. 20 min. Kom fyldet og lidt af suppen i en skål og blend det. Hæld det blendede fyld tilbage i gryden og kog det op.Tilsæt fløde og smag til med persille, salt og peber.
Drys med en blanding af det grønne fra forårsløgene, haket persille og lidt revet peberrod.