Elses Klejner
(Krunser som min datter kaldte dem)

En opskrift, som min mor har arvet fra min mormor.
Opskrift til ca 90 klejner (og det er ikke spor for meget!!)

 

500 g hvedemel
150 g smør
150 g sukker
1 tsk. kardemomme
reven skal af 1 citron
3 æg
3 spsk. fløde eller mælk
½ tsk. hjortetakssalt
 

Mel, kardemomme og hjortetakssalt blandes, smør smuldres heri, reven citronskal og sukkeret røres i.

Æg og fløde piskes sammen og æltes i dejen.

Dejen lægges koldt et par timer og rulles ud.

Skær klejnerne ud med klejnesporeren og vrid dem.

Koges i palmin ved ca. 180 grader - når palminen bruser om enden af en tændstik er den varm nok.  Pas på den ikke bliver for varm.

Klejnerne steges til de er pænt lysebrune over det hele, og lægges på fedtsugende papir.

Når de er helt kolde gemmes de i en kagedåse.