Svensk knækbrød

50 gram gær
1 deciliter lun mælk
75 gram rugmel
75 gram hvedemel
175 gram smeltet smør
1,5 deciliter vand
125 gram rugmel
200 gram hvedemel
.
 

Knækbrød bages i to etaper.

Først gærmassen:
50 gram gær røres ud med en deciliter lun mælk og 75 gram rugmel og 75 gram hvedemel.
Dejen sættes til hævning lunt i mindst en halv time.

Herefter smeltes 175 gram smør, der tilsættes halvanden deciliter vand, når smørret er kølet lidt af. Hæld den på den hævede grunddej og ælt godt igennem med en teskefuld salt, endnu 125 gram rugmel og 200 gram hvedemel, til dejen er glat og fast.

Lad den hæve tildækket i endnu en time. Ælt den let igennem.

Så er der to måder at gå videre på!

  1. Del den i otte portioner og rul hver ud til en cirkel med cirka 20 cm diameter.

  2. Rul den ud og skær dem i passende knækbrødsstørrelser

De lægges på bagepapir og prikkes med en gaffel, inden de bages på næstøverste rille i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Afkøles på rist og opbevares i kagedåse.