Marinerede muslinger
(4 personer)
Ingridienser:
  • 2 kg. muslinger
  • en dl. olivenolie
  • 100 g. scalottløg
  • to spsk. kapers
  • et hakket hådkogt æg
 
  • en dl. balsamicoeddike
  • 200 g champignon
  • et bundt groft hakket persille
  • en citron
  • fire skiver hvidt brød
Kom muslingerne i en gryde, læg et tætsluttende låg på og skru helt op for varmen.  Lad muslingerne stå og dampe i ca 5 min.  Væden sigtes fra og kan bruges til fiskesuppe
Tag muslingerne ud (de lukkede kasseres)
Hæld olivenolie i en gryde og sauter løgene.  Efter to minutter tilsættes de skivede champignon, og efter yderligere to minutter tilsættes balsamicoeddiken.   Blandingen skal småkoge i ca 5 min og derefter afkøles.

Når lagen er kold, tilsætte den hakkede persille, hakket æg, kapers samt et par spiseskefulde kapeslage.  Blandes og smages til med salt og peber.
Skær brødet i terninger og rist dem på en tør pande.

Muslingerne anrettes på en kold dyb tallerken og hældes over med dressingen. 
Serveres med brødkrutonerne.