Perlehøne (fasan-kylling) i portvinscreme.
4 personer

2 perlehøns/fasaner eller 2 små kyllinger
smør til stegning
salt & peber

Fuglene udbenes og lårene foldes ned om benet så der kommer en krave omkring den tykke del af låret.
Brunes først i lidt smør på pande og steger videre i ovnen ved 200o i ca. 15 minutter (lidt længere hvis det er kyllinger)

Serveres med:

Portvinscreme:
4 dl portvin
2 dl tør hvidvin
¼ l piskefløde
2 dl hønsefond
50 g usaltet smør
salt & peber

Tilbehør:
1 lille savoykål
400 g udstenede blå druer
200 g skorzonerrødder

Portvin og hvidvin samt fond hældes over perlehønsene når de er taget ud af ovnen og stegefedtet er hældt fra. Fortsætter stegningen i et par minutter under låg eller folie. Kødstykkerne tages op, og saucen med vin tilsættes fløde og koges lidt ind til den får konsistens og krydres.

Skorzonerrødderne koges i vand tilsat lidt mælk, savoy strimles groft og blanceres i let saltet vand, vendes i varmt smør sammen med de udstenede halve blå druer og skorzenerrødderne lige før serveringen.