Jule Sylte        

Ingredienser

2 kg. svinebov eller nakke
et par stykker skank
evt. par stegeben - "gode ben"
10-12 laurbærblade
3 dl eddike (kryddereddike med hvidløg og løvstikke gør sig godt her!)
40-50 g salt
1 tsk stødt peber
½ tsk ingefær
½ tsk allehånde

Udben bov og skank, skær svær/skind fra og kog ben og svær/skind i et par l. vand for svagt blus under låg i 2 timer sammen med laurbærblade samt kryddereddike.
Suppen sies og ben og svær kasseres. Suppen koges lidt ind så der lige er nok til at fylde formene til sylten.

Kødet skæres i tern og koges i suppen i ca. 1½ time til alt er fuldstændig mørt.

Så tages kødet op i en skål og krydres med salt, peber, allehånde og ingefær.

Så lægges det i passende forme. Suppen stivner af sig selv, hvis der er kogt ben og svær nok med. Hvis man ikke helt stoler på det kan man komme lidt husblas i suppen - men det er snyd!!

Fordel suppen over kødet og rør lidt rundt i formene. Sæt den køligt i et døgns tid.

Server på groft rugbrød (se opskriften her) med syltede rødbeder og stærk sennep. Hjemme hos min mor fik vi altid hjemmelavet sylte og stuvede kartofler lillejuleaften - og gerne med en snaps og en god juleøl til!!