Torsk i ærter
(fire personer)
Ingridienser:
  • En torskefilet (ca. 400 g)
  • en dl. hvidvin
  • to spsk. olivenolie
  • 50 g. smør
 
  • 400 g. ærter (det er fint med frosne)
  • et løg
  • en dl. muslingefont
  • 200 g. bacon
Rist torsken på en pande med skindet nedad.  Efter ca. 10 min. er torsken gennembagt.  Tages af panden.

Hak løgene, sauter dem i olien, tilsæt hvidvin og lad blandingen koge ned til ca. en trediedel.
Tilsæt så ærter og muslingefont og lad blandingen koge op.
Blandingen blendes til den får en let grødet konsistens.

Skær bacon i småtern og rist dem på panden.

Ærteblandingen fordeles på fire tallerkener.
Oven på ærteblandingen lægges torsken med det gyldene skind opad.
Pynt med baconstykkerne.